Csirkemell palacsinta bundában hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 10 dkg liszt
- 1/2 evőkanál só
- 1 db tojás
- 1,5 dl tej
- olaj a sütéshez
+ kevés liszt a csirkemell forgatásához
Csirkemell palacsinta bundában elkészítése:
1.Csíkozd fel a csirkemellet, és sózd meg.
2. Tedd egy keverőtálba a lisztet, tojást, sót, és tejet, és egy habverő segítségével keverd simára, azaz készítsd el a palacsintatésztát bundázáshoz. Sűrűbb tésztát fogsz kapni, mint a hagyományos palacsinta tészta, de a bundázáshoz sűrű tésztára van szükség. Ha szeretnél tehetsz még egyéb fűszereket a tésztába, például fokhagymát, mediterrán fűszerkeveréket.
3. Önts olajat egy edénybe legalább 2 cm vastagon, majd kezdd el melegíteni. Ha felforrósodott az olaj, vedd vissza a gázt közepesre.
3. Tegyél egy tálba kevés lisztet, forgasd meg a lisztben a csirkemell csíkokat, majd a sűrű palacsintatésztában, és süsd aranybarnára őket a bő olajban.
4. A kisült csirkemelleket szedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassa.
A palacsintatésztában sült csirkemellet tálalhatod salátával, vagy hagyományos köretekkel, mint rizs, sült krumpli.