Az almaszósz gyakori kísérője az osztrák császármorzsának, de hagyományos palacsinta tölteléknek is kíváló.
Almaszósz hozzávalók:
- 4 db alma
- 4 evőkanál víz
- 2 evőkanál cukor
Almaszósz elkészítése:
1.Hámozd meg az almákat, távolítsd el a magházát és darabold kb. 2×2 cm-es darabokra.
2. Tedd az almákat egy edénybe a vízzel együtt, és főzd lassú tűzön fedő alatt kb. 20 percig, míg az almák meg nem puhulnak.
3. Ha az almák megpuhultak, egy villa, krumplitörő vagy robotgép segítségével pürésítsd. Van, aki darabosabban szereti, van aki pépesebben, ez egyéni ízléstől függ.
4. Add hozzá a cukrot és keverd el.
TIPP: az almaszószt feldobhatod fűszerekkel is, például fahéjjal, gyömbérrel, vaníliával stb.