Puha amerikai palacsinta olvadó nutellával a közepén mi kell ennél több?
Nutellával töltött amerikai palacsinta hozzávalók:
- 195 g liszt
- 295 ml tej
- 1 tojás
- 6 dkg vaj
- 30 g kristálycukor 2 evőkanál
- 3 g só – 1/2 teáskanál
- 14 g sütőpor
- 1 tesákanál vanília kivonat
- 20 dkg nutella
Nutellával töltött amerikai palacsinta elkészítése:
Először az amerikai palacsinta tésztáját kell elkészíteni, részletes leírást itt találsz.
1.Egy edényben keverd össze a nedves hozzávalókat, olvasztott vajat, tejet, tojást és vanília kivonatot.
2. Egy másik edényben keverd össze a száraz hozzávalókat, lisztet, sót, cukrot, sütőport.
3. A nedves hozzávalókat öntsd a lisztes keverékhez, és egy villával keverd össze a palacsinta tésztáját, de vigyázz, hogy ne keverd túl.
4. Melegíts fel egy serpenyőt, ha felmelegedett, vedd vissza a hőfokot közepesre.
5. Tegyél egy kis vajat vagy olajat a serpenyőbe majd kb. fél dl tésztát, úgy hogy 8-10 cm-es palacsinta tésztát kapj.
6. Tegyél a tésztára egy kevés nutellát. A nutella legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
7. Tegyél még egy kis palacsinta tésztát a nutellás réteg tetejére.
8. Ha a nutellával töltött amerikai palacsinta alja már megbarnult, akkor egy sütőlapát segítségével fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is.
Létezik egy másik módszer is a nutellával töltött amerikai palacsinta elkészítéséhez. Egy szilikonlapra helyezz egy adag nutellát, és egy késsel kenj kb 8 cm-es nutella korongokat. A nutella korongokat tedd a fagyasztóba. Amikor sütöd az amerikai palacsintát, akkor egy nutella korongot helyezz mindegyik palacsintára.
Az amerikai palacsintát frissen, még melegen a legjobb fogyasztani, ez különösen igaz a nutellával töltött változatra is, hiszen nincs is annál jobb, mikor félbe vágod a palacsinta, és az olvadó nutella kifolyik!