Dutch baby vagy más néven német palacsinta egy sütőben sült palacsinta, amit először egy amerikai étteremben szolgáltak fel, és Amerikában vált népszerűvé.
Csokis meggyes dutch baby, német palacsinta hozzávalók:
palacsintához:
- 1,25 dl tej
- 70 g liszt
- 2 db tojás
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál vaníli kivonat
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál vaj
Meggyszószhoz:
- 20 dkg meggy
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál víz
- 2 teáskanál keményítő vagy vaníliás pudingpor
- 2 dkg étcsoki
Csokis meggyes dutch baby, német palacsinta elkészítése:
1.Tedd egy tálba a lisztet, cukrot, sót, tojásokat, vaníliakivonatot, tejet és kézi vagy gép habverő segítségével keverd simára a tésztát, majd tedd félre pihenni 20-25 percre.
2. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, és tedd a sütőbe üresen a sütőedényt, hogy felforrósodjon.
3. Ha felforrósodott a sütőedény vedd ki a sütőből, és tedd bele az egy evőkanál vajat, ami a forró sütőedényben gyorsan meg fog olvadni.
4. Öntsd a dutch baby tésztáját a serpenyőbe, és tedd be a sütőbe 15-20 percre. A német palacsinta tésztája meg fog duzzadni a sütőben, akkor jó, ha aranybarnára sül. Ha megsült a dutch baby palacsinta nyisd ki a sütő ajtaját és várj egy picit mielőtt kiveszed a sütőből.
5. Amíg sül a német palacsinta, addig készítsd el a meggyszószt. Ehhez a meggyet, cukrot és vizet tedd egy edénybe, és kezdd el melegíteni.
6. Kb. 10 perc főzés után vegyél ki néhány kanál meggylevet, és keverd össze a keményítővel/pudingporral, majd önts vissza a meggy öntethez, és forrald össze.
7. Egy késsel darabold apróra az étcsokit.
8. Öntsd a meggy öntetet a dutch baby közepére, és szórd meg az étcsoki darabokkal, a csoki a forró palacsintától és meggy öntettől meg fog olvadni.
Egy dutch baby palacsinta két fő számára elegendő.