Ricottával töltött cukkini palacsinta csőben sütve egy vega, húsmentes, nagyon krémes egytálétel.
Hozzávalók:
Cukkini palacsintához:
- 10 dkg cukkini
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 1 db tojás
- 3 dl tej
- só
Paradicsom szószhoz:
- 1 db darabolt paradicsom konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál toscana fűszerkeverék
- só
Töltelékhez:
- 25 dkg ricotta
- 5 dkg parmezán
- 1 db tojás
- só
- bors
Tetejére:
- 10 dkg mozzarella
Ricottával töltött cukkini palacsinta elkészítése:
Palacsinta elkészítése:
1 Először készítsd el a cukkinis zabpalacsintát. Ehhez reszeld le a cukkinit, sózd be és tedd félre.
2. Üsd a tojásokat egy tálba, és habard el egy kevés sóval.
3. Add a tojáshoz a zabpehelylisztet, a tej felét és keverd simára.
4. Nyomd ki a vizet a reszelt cukkiniből és keverd a palacsinta masszához.
5. A maradék tejjel higítsd fel a cukkinis zabpalacsinta tésztáját.
6. Melegíts egy kevés olajat egy tapadásmentes palacsintasütőben és süsd meg a palacsintákat.
Paradicsomszósz elkészítése:
1 Aprítsd fel a fokhagymát.
2. Melegítsd fel az olajat, add hozzá a fokhagymát, és süsd meg, de ne égesd oda.
3. Ha a fokhagyma már illatozik, add hozzá a paradicsom konzervet.
4. Kevergetve főzd, míg be nem sűrűsödik.
5. Ízesítsd sóval és a toscana fűszerkeverékkel.
Ricottás töltelék elkészítése:
1 Üsd a tojást egy keverőtálba és habard el.
2. Add hozzá a ricottát, reszelt parmezánt, fűszereket és keverd simára.
Ricottával töltött cukkini palacsinta összeállítása:
1 Tedd a paradicsom szósz felét egy hőálló tálba.
2. Töltsd meg a palacsintákat a ricottás töltelékkel.
3. A két szélét hajtsd be, és úgy tekerd fel őket, majd helyezd a paradicsom szósz tetejére.
4. Tedd a maradék paradicsom szószt a palacsinták tetejére.
5. Helyzed a mozzarella sajtot a tetejére.
6. Tedd a palacsintát 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süsd meg.