A magyar palacsinta jellegzetessége, hogy szódával készül, de akkor sincs semmi pánik, ha szóda vagy ásványvíz nélkül akarsz palacsintát készíteni, ugyanis készíthető finom palacsinta szóda nélkül is. Sok országban például egyáltalán nem használnak szódát a palacsintához.
Palacsinta szóda nélkül
A legegyszerűbb módja a szóda helyettesítésének, ha sima csapvizet használsz helyette, igaz, hogy abban nincsen buborék, de szinte észre sem fogod venni a különbséget. Az alábbi hozzávalókra lesz szükséged:
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2 dl víz
Palacsinta ásványvíz nélkül csak tejjel
A másik módszer az ásványvíz nélküli palacsinta készítésének, ha csak tejet használsz, mint folyadékot. Így valamivel sűrűbb lesz a palacsinta tésztája, de így is nagyon finom palacsintát lehet készíteni.
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 5 dl tej
Attól, hogy szóda nélkül készíted a palacsintát, az elkészítési módja nem változik, részletesen itt tudod elolvasni.