Ha szereted a gesztenyepürét, akkor a gesztenyés palacsinta is a kedvenced lesz.
Bolti gesztenyepürével a legegyszerűbb elkészíteni. A vásárlásnál arra figyelj, hogy gesztenyepüré feliratú terméket vegyél, ez általában 72 % gesztenyét tartalmaz, a maradék rumaroma meg cukor. Lehet még gesztenyemasszát kapni, ez 100 % ízesítetlen gesztenye, ebből tudsz készíteni például gesztenyével töltött csirkemellet. Palacsintához is használható, de akkor hozzá kell adni cukrot, meg rumaromát.
A gesztenye desszert feliratú terméket lehetőleg kerüld, mert itt a gesztenye egy részét krumplival, babbal stb. helyettesítik. A lényeg olyan fagyasztott geszetenyepürét vegyél, amiben csak gesztenye, meg ízesítés van.
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szóda
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Gesztenyés töltelékhez:
- 20 dkg gesztenyepüré (fagyasztott)
- 2 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 20 dkg meggybefőtt
Tálaláshoz:
Meggyes gesztenyés palacsinta recept:
1 A gesztenyés palacsintához elő kell készülni, mert a tejszínt jól be kell hűteni, hogy tejszínhabot lehessen belőle készíteni, legalább 24 óráig hűtőben kell lennie. A gesztenyepürét meg fel kell olvasztani, legjobb, ha előző nap ezt is átrakod a fagyasztóból a sima hűtőbe.
2. Készítsd el a palacsintákat, üsd a tojásokat egy tálba, egy csipet sóval habard el. Add hozzá a lisztet, a tej felét, és keverd csomómentesre. Higítsd a maradék tejjel és szódával. Majd tedd félre pihenni fél órát.
3. Kevés olajon süsd meg a palacsintákat.
4. A tejszínből a porcukorral készíts tejszínhabot.
5. A gesztenyepürét nyomd át egy krumplinyomón és keverd össze a tejszínhabbal.
6. A palacsinták közepére halmozz a gesztenyés töltelékből, tegyél rá lecsöpögtetett meggybefőttet, majd tekerd fel.
7. A gesztenyés palacsintát locsold meg csokiöntettel, és frissen tálald!
Próbáld ki ezeket a gesztenyés recepteket is:
.