Horváth Ilona palacsinta recept

horváth ilona palacsinta recept

Horváth Ilona neve szinte egyet jelent a magyar konyhával. Az általa írt szakácskönyv generációk számára volt alapvető forrás a házi ízek megteremtésében. Az ő palacsinta receptjei olyan klasszikusok, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen háztartásból sem. Egyszerű, mégis tökéletes – pontosan olyan, amilyennek a hagyományos magyar palacsintát elképzeljük. Most bemutatjuk Horváth Ilona palacsinta receptjeit, amely évtizedek óta megédesíti az étkezéseket.

Horváth Ilona palacsinta recept hagyományos

Hozzávalók:

12 db-hoz

  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz vagy víz
  • késhegynyi só
  • cukor
  • sütéshez olaj vagy zsír

Horváth Ilona hagyományos palacsinta elkészítése:

1 Tedd egy tálba a tojást, cukrot, sót, lisztet és a tej felét.

2. Keverd el jó alaposan.

3. Add hozzá a maradék folyadékot, és habverővel keverd csomómentesre.

4. A palacsinta tészta állaga híg, tejszínsűrűségű legyen. Ha túl sűrű, higítsd még tejjel vagy szódával.

5. Pihentesd a tésztát egy órát.

6. Forrósítsd fel a palacsintasütőt, és kenőtollal zsírozd ki.

7. Önts bele egy adag tésztát, és forgasd meg a palacsintasütőt, hogy egyenletesen elterüljön a tészta.

8. Ha a palacsinta első oldala megsült, egy palacsinta lapáttal, vagy széles pengélyű késsel fordítsd meg.

9. A másik oldala már sokkal gyorsabban megsül.

Tányérral letakarva, meleg helyen tartsuk, míg nem tálaljuk.

Horváth Ilona egyszerűbb, gyorsabb palacsinta recept

Ennek a receptnek az a lényege, hogy az olajat a palacsinta tésztájába kell keverni, így sütéskor már nincs szükség olajozásra, ezáltal gyorsabban lehet sütni, kevésbé lesz olajszag és a tészta is könnyebb lesz. Érdekessége még a receptnek, hogy szóda nélkül, csak tejjel készül, és cukormentes a palacsinta tészta.

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 0,5 liter tej
  • csipet só
  • 0,5 dl olaj

Gyorsabb palacsinta elkészítése:

1 Tedd egy tálba a lisztet és a sót.

2. Add hozzá a tojásokat.

3. Add hozzá a tej felét.

4. Egy habverő segítségével keverd simára.

5. Öntsd fel a maradék tejjel, és keverd hozzá az étolajat is.

6. Pihentesd a palacsinta tésztát néhány órát.

7. Melegíts fel egy palacsintasütőt és hajszélvékonyan olvajozd ki.

8. Az első palacsitát süsd ki.

9. A többi palacsinta sütésénél már nincs szükség olajozásra, a tésztában lévő olaj miatt nem fog leragadni.

Próbáld ki Horváth Ilona túrógombóc receptjét is!

Recept nyomtatása
Horváth Ilona palacsinta recept
horváth ilona palacsinta recept
Konyha Magyar
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 24 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
db
Konyha Magyar
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 24 perc
Pihentetés 60 perc
Mennyiség
db
horváth ilona palacsinta recept
A recept megosztása

Comments are closed.