Gluténmentes vegán palacsinta tojás nélkül és tej nélkül készül. Próbáld ki Te is ezt a finom mindenmentes, egészséges puha vegán palacsintát.
Hozzávalók:
kb. 8 darabhoz
- 100 g csicseriborsóliszt
- 35 g étkezési keményítő
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 20 g eritrit
- 1,5-2 dl szénsavas ásványvíz, szóda
- 1,5 dl kókusztej (cukormentes)
- 20 ml olívaolaj
- sütéshez olívaolaj
Gluténmentes vegán palacsinta recept:
1. Egy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet, keményítőt, sütőport, sót, eritritet.
2. Folyamatos kevergetés közben add hozzá a szénsavas vizet.
3. Amikor csomómentes, keverd hozzá a kókusztejet.
4. Végül az olívaolajat is.
5. Melegíts fel egy palacsintasütőt, kend ki vékonyan olajjal.
6. Tegyél bele egy merőkanyálnyit a palacsinta masszából.
7. Mikor kezd elválni a szélétől fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is.
8. Frissen tálald lekvárral, gyümölcsökkel, vagy a kedvenc töltelékeddel.
kép: pexels.com