Mi lehet jobb a feketeerdő tortánál? Hát a feketeerdő palacsinta!
Feketeerdő palacsinta hozzávalók:
- 3 db kakaós amerikai palacsinta, (receptért kattints a linkre)
- 2 evőkanál meggylekvár
- meggybefőtt
- flakonos tejszínhab (természetesen használhatsz hagyományos tejszínhabot is, de ennél a receptnél a flakonos tejszínhabbal egyszerűbb dolgozni)
Fekete erdő palacsinta elkészítése:
1.Süsd meg a kakós amerikai palacsintákat, erről bővebben a linkre kattintva tudsz olvasni.
2. Kenj meg meggylekvárral 2 db palacsintát.
3. A lekváros rétegre fújj egy réteg tejszínhabot, és rakd ki lecsepegtetett meggybefőtt szemekkel.
4. Helyezd a másik lekvárral megkent palacsintát az első palacsinta tetejére.
5. A második palacsintára is fújj tejszínhabot, és rakd ki lecsepegtetett meggybefőtt szemekkel.
6. Helyezd a harmadik palacsintát a palacsinta torony tetejére.
8. Fújj egy kis tejszínhabot a feketeerdő palacsinta tetejére, és tegyél rá egy meggyszemet.
9. Meglocsolhatod csokiöntettel, vagy megszórhatod kakaóporral vagy csoki darával.
A feketeerdő palacsintát csak tálalás előtt állítsd össze, mert a tejszínhab nem tartja sokáig magát. A palacsintákat elkészítheted előre, utána a palacsinta összeállítása már tényleg pár perc.