Almás mákos palacsinta recept, az alma szaftosabbá teszi a máktölteléket, finomabb, ízletesebb tőle a palacsinta.
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 10 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1,5 dl tej
- 1 dl szóda
Almás mákos töltelékhez:
- 10 dkg darált mák
- 5 dkg porcukor
- 1 db citrom
- 1 dl tej
- 1 db nagyobb alma
Almás mákos palacsinta recept:
Palacsinta elkészítése:
1.Tedd egy tálba a lisztet, sót, tojásokat, és 1 dl tejet, és keverd simára.
2. Fokozatosan add a palacsinta tésztájához a maradék tejet és szódát, keverd simára.
3. Tedd félre állni a palacsinta tésztát kb. 20 percig, majd süsd meg a palacsintákat.
Almás mákos töltelék elkészítése:
1.Forrald fel a tejet.
2. Öntsd a tejbe a darált mákot, cukrot és reszelt citromhéjat, és keverd össze.
3. Húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni a tölteléket.
4. Reszeld le az almát és keverd a mákhoz.
A palacsintákat töltsd meg az almás mákos töltelékkel és már kész is.
Ha még finomabbra szeretnéd, tálalhatod vanília mártással is.