Palacsinta nyuszi ötletek

palacsinta nyuszik

A palacsinta önmagában is nagyon finom, de egy kis kreativitással ebből a finom ételből különleges, vicces ételeket is készíthetsz. Akár a gyerekekkel közösen is nekiállhattok palcsinta nyuszi készítésének.

Palacsinta nyuszi amerikai palacsintából

Ezek a nyuszik amerikai palacsintából készülnek, amik vastagabbak és kisebbek, mint a magyar palacsinták, és nem is feltekerve szokták fogyasztani.

A palacsinta nyuszi fejhez egy hagyományos méretű amerikai palacsintára és két egészen kicsire van szükség. A kicsikhez kb. egy teáskanálnyi tészta szükséges. Miután megsütötted a palacsintákat, kezdődhet a palacsinta nyuszi összeállítása.

A nyuszi füleit banánból készítettem, a szemét banánból és áfonyából, az orrát pedig eperből. Felhasználhatsz más gyümölcsöket is lekvárt, szószokat, tejszínhabot is.

 

palacsinta nyuszi fej

 

A teljes nyuszihoz több palacsinta alkatrészre van szükség. A testéhez egy nagyobb, a fejéhez egy kisebb kör alakú palacsinta kell. A talpához két kb. egy evőkanálnyi tésztából készült palacsinta kell, amit a kanál hátoldalával hosszúkásra kell formázni. Hasonlóan a füleknél is, de ott már két teáskanálnyi tészta szükséges. Ha elkészültek a palacsinta nyuszi alkatrészei, már csak össze kell állítani. A nyuszi farkát egy kis tejszínhabbal tudod elkészíteni, a tappancsait meg eperrel vagy banánnal.

palacsinta nyuszi amerikai palacsintából

Recept nyomtatása
Palacsinta nyuszik
palacsinta nyuszik
Konyha Amerikai
Mennyiség
db
Konyha Amerikai
Mennyiség
db
palacsinta nyuszik
A recept megosztása

Comments are closed.