Bár Magyarországon a papírvékony palacsinta tészta a legnépszerűbb, vannak rajongói a vastag palacsinta tésztának is! Mennyivel másabb egy olyan palacsintába beleharapni, aminek van állaga, és nem csak a töltelék ízét lehet érezni! Ha egyszer kipróbálod a vastag palacsinta tésztát, lehet már nem is akarsz másféle palacsintát enni!
Vastag palacsinta tészta hozzávalók 8 db-hoz:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 3 dl tej
Tipp
Ha édes palacsintához akarod felhasználni, akkor a palacsinta tésztáját ízesítheted reszelt citromhéjjal és/vagy vanília kivonattal.
Vastag palacsinta tészta recept:
- Üsd egy tálba a tojásokat, add hozzá a sót, és habard el.
- Add a lisztet és a tej felét a tojáshoz, és keverd csomómentesre.
- Végül add a maradék tejet a palacsinta tésztához, és keverd simára. A tészta állaga sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsinta tésztáé.
- Tedd félre pihenni a palacsinta tésztát kb. fél órára.
Vastag palacsinta sütése:
- Melegíts fel egy palacsinta sütőt, és tegyél bele egy kevés olajat.
- Merj egy merőkanálnyi tésztát a palacsinta sütőbe, forgasd körbe, hogy a tészta egyenletesen elterüljön.
- Közepes lángon süsd, míg a palacsinta teteje már nem folyós, és az alja is szépen megbarnult.
- Fordítsd meg a palacsintát, és süsd meg a másik oldalát, ez az oldal már gyorsabban meg fog sülni.
A vastag palacsintát bármilyen szokásos palacsinta töltelékkel tálalhatod, akár édesen vagy sósan, vagy hortobágyi húsos palacsintát is készíthetsz belőle.