Vastag palacsinta tészta

vastag palacsinta tészta recept2

Bár Magyarországon a papírvékony palacsinta tészta a legnépszerűbb, vannak rajongói a vastag palacsinta tésztának is! Mennyivel másabb egy olyan palacsintába beleharapni, aminek van állaga, és nem csak a töltelék ízét lehet érezni! Ha egyszer kipróbálod a vastag palacsinta tésztát, lehet már nem is akarsz másféle palacsintát enni!

Vastag palacsinta tészta hozzávalók 8 db-hoz:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 3 dl tej

Tipp

Ha édes palacsintához akarod felhasználni, akkor a palacsinta tésztáját ízesítheted reszelt citromhéjjal és/vagy vanília kivonattal.

Vastag palacsinta tészta recept:

  1. Üsd egy tálba a tojásokat, add hozzá a sót, és habard el.
  2. Add a lisztet és a tej felét a tojáshoz, és keverd csomómentesre.
  3. Végül add a maradék tejet a palacsinta tésztához, és keverd simára. A tészta állaga sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsinta tésztáé.
  4. Tedd félre pihenni a palacsinta tésztát kb. fél órára.

Vastag palacsinta sütése:

  1. Melegíts fel egy palacsinta sütőt, és tegyél bele egy kevés olajat.
  2. Merj egy merőkanálnyi tésztát a palacsinta sütőbe, forgasd körbe, hogy a tészta egyenletesen elterüljön.
  3. Közepes lángon süsd, míg a palacsinta teteje már nem folyós, és az alja is szépen megbarnult.
  4. Fordítsd meg a palacsintát, és süsd meg a másik oldalát, ez az oldal már gyorsabban meg fog sülni.

A vastag palacsintát bármilyen szokásos palacsinta töltelékkel tálalhatod, akár édesen vagy sósan, vagy hortobágyi húsos palacsintát is készíthetsz belőle.

vastag palacsinta tészta recept1

Recept nyomtatása
Vastag palacsinta tészta
vastag palacsinta tészta recept2
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 16 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
db
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 16 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
db
vastag palacsinta tészta recept2
A recept megosztása
Bejegyzés kategóriák
Palacsinta tészta receptek

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Fogadd el az adatvédelmi tájékoztatót.

*

Elfogadom.

Kövess a facebookon is!