Reszelt almás palacsinta, egy különleges palacsinta recept, ahol a palacsinta tésztáját reszelt alma gazdagítja.
Hozzávalók:
4-5 darabhoz
- 2 db tojás
- 1 teáskanál cukor
- 1 csipet só
- 1 db citrom héja
- 20 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1 dl szóda
- 1 db nagyobb alma
- étolaj a sütéshez
Reszelt almás palacsinta recept:
1. Üsd a tojásokat egy tálba, add hozzá a cukrot, sót, reszelt citromhéjat és keverd simára.
2. Add hozzá a lisztet a tejet, és keverd csomómentesre.
3. Higítsd fel a szódával, és lefedve pihentesd kb. 30 percig.
4. Hámozd meg az almát, és reszeld le nagylyúkú reszelőn.
5. Keverd át a pihentetett palacsinta tésztát, és keverd hozzá a reszelt almát.
6. Melegítsd fel a palacsintasütőt, és kevés olajon süsd meg a palacsintákat. A hagyományosnál vastagabb palacsinták lesznek a reszelt alma miatt.
Tippek a kevert almás palacsintához
Ha sütés előtt keversz egy kevés sütőport a palacsinta tésztájához, akkor légiesebb lesz.
Fahéjat is keverhetsz a tésztájához.