Hajdina palacsinta

hajdina palacsinta

Hajdinalisztből könnyen és egyszerűen készíthetsz finom és vékony palacsintát, és még a gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

Hajdina palacsinta hozzávalók:

  • 30 g vaj
  • 100 g hajdinaliszt
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • zsiradék a sütéshez

Hajdina palacsinta elkészítése:

1.Olvaszd fel a vajat.

2. A hajdinalisztet szitáld bele egy keverőtálba, így elkerülheted, hogy csomós legyen a tészta. Add hozzá a csipet sót, keverd bele a 2 db egész tojást és amennyire csak lehet keverd egyneművé, csomómentesre.

3. A tejet fél dl-enként öntsd hozzá és közben mindig jól keverd egyneművé a tésztát, így továbbra sem lesz csomós.

4. Végül add hozzá a vajat és sütés előtt kb. fél órát pihentesd a palacsinta kikevert tésztáját.

5. A palacsintasütőbe minden darab palacsinta kisütése előtt tegyél egy teáskanálnyi zsiradékot és süsd át a palacsinta mindkét oldalát úgy, ahogy a hagyományos palacsintánál teszed.

6. A fenti adagból 10 db normál méretű hajdinapalacsinta készíthető.

A hajdina palacsinta recept eredetileg a glutenmentesetrend.hu weboldalon jelent meg, és a szerző engedélyével lett publikálva.

Recept nyomtatása
Hajdina palacsinta
hajdina palacsinta
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
db
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 20 perc
Pihentetés 30 perc
Mennyiség
db
hajdina palacsinta
A recept megosztása

Comments are closed.