Hajdinalisztből könnyen és egyszerűen készíthetsz finom és vékony palacsintát, és még a gluténérzékenyek is fogyaszthatják!
Hajdina palacsinta hozzávalók:
- 30 g vaj
- 100 g hajdinaliszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 2,5 dl tej
- zsiradék a sütéshez
Hajdina palacsinta elkészítése:
1.Olvaszd fel a vajat.
2. A hajdinalisztet szitáld bele egy keverőtálba, így elkerülheted, hogy csomós legyen a tészta. Add hozzá a csipet sót, keverd bele a 2 db egész tojást és amennyire csak lehet keverd egyneművé, csomómentesre.
3. A tejet fél dl-enként öntsd hozzá és közben mindig jól keverd egyneművé a tésztát, így továbbra sem lesz csomós.
4. Végül add hozzá a vajat és sütés előtt kb. fél órát pihentesd a palacsinta kikevert tésztáját.
5. A palacsintasütőbe minden darab palacsinta kisütése előtt tegyél egy teáskanálnyi zsiradékot és süsd át a palacsinta mindkét oldalát úgy, ahogy a hagyományos palacsintánál teszed.
6. A fenti adagból 10 db normál méretű hajdinapalacsinta készíthető.
A hajdina palacsinta recept eredetileg a glutenmentesetrend.hu weboldalon jelent meg, és a szerző engedélyével lett publikálva.