A fahéjas palacsinta töltelék talán az egyik legegyszerűbb, olyan hozzávalókból készül, ami mindig megtalálható otthon.
Hozzávalók:
- 5 evőkanál cukor
- 3 kávéskanál őrölt fahéj
Fahéjas palacsinta töltelék elkészítése:
A fahéjas palacsinta töltelék elkészítése roppant egyszerű, csak össze kell keverni a cukrot a fahéjjal.
Milyen cukrot használjunk?
Használhatunk porcukrot, kristálycukrot, de akár barnacukrot is, ami jól passzol a fahéjhoz.
A fahéjas palacsinta tud kicsit fujtós lenni, mivel száraz a töltelék, de ha a frissen kisült, forró palacsintára tesszük a fahéjas tölteléket, akkor a palacsinta tészta hőjétől a cukor megolvad, és máris nem lesz olyan száraz.
Másik módszer, ha olvasztott vajjal kenjük meg először a palacsintát, és arra szórjuk a fahéjas cukrot.
Akár reszelt almát is keverhetünk hozzá, hiszen az alma és a fahéj jó párost alkotnak, és az almától zamatosabb lesz a fahéjas palacsinta, hasonlóan mint az almás mákos palacsinta esetében.
kép: canva.com